Miten teet sivun Instagramin bioa varten

Mikä sivu löytyy Instagram biosi linkistä?

Ehkä olet liittänyt sinne nettisivujesi etusivun tai sinulla on käytössä palvelu, kuten Linktree tai Taplink.

Tiesitkö, että voit hyvin tehdä nettisivuillesi oman sivun Instagram bioasi varten? Samalle sivulle voi olla käyttöä myös vaikkapa LinkedInin puolella, koska sielläkin voit laittaa profiilisi linkkinä vain yhden nettisivun osoitteen.

Millainen sivu Instagram bioon

Syynä Linktreen ja vastaavien palveluiden käyttöön on yleensä se, että Instagram bion linkin halutaan vievän sivulle, josta löytyy linkit kaikkiin tärkeisiin asioihin.

Mikään ei kuitenkaan estä sinua toteuttamasta vastaavaa sivua suoraan WordPressillä (tai jollain muulla nettisivualustalla).

Käytännössä tarvitset vain uuden sivun, jonne sijoitat linkit tärkeille sivuille esimerkiksi painikkeina. Lisäksi haluat tietenkin varmistaa, että valmis sivu näyttää hyvältä mobiililaitteilla.

Sivu voi sisältää esimerkiksi linkit

  • liidimagneettiisi / sähköpostilistalle liittymiseen (tai voit myös upottaa lomakkeen suoraan tälle sivulle)
  • blogiin
  • tärkeisiin palveluihisi
  • vaihtuviin, ajankohtaisiin palveluihin tai tuotteisiin

Instagramin biossa tämän sivun osoite näkyy kokonaisuudessaan. Siksi pitäisin huolen, että sivun osoite on kuvaava esim. osoitteesi.fi/tutustu tai /lue-lisaa.

Miksi ohjata Instagram bion linkki omille kotisivuille

Miksi sitten kannattaisi tehdä sivu Instagramia varten omille nettisivuille sen sijaan, että käyttäisit jotain valmista palvelua?

Kun linkkisivu on tehty omille kotisivuillesi, hyödyttää Instagramista tuleva liikenne sinua. Jos käytät esim. Facebook-mainoksia tai Google Adsia, saat napattua nämä kävijät talteen uudelleen markkinointia varten.

Sinulla on myös mahdollisuus suunnitella sivustasi juuri sellainen kuin haluat, jotta se sopii yrityksesi brändiin.

Mikään ei myöskään estä laittamasta esim. sähköpostilistan liittymislomaketta suoraan tälle sivulle sen sijaan, että linkittäisit sivulta erilliselle liittymissivulle.

Miten teet WordPressillä sivun Instagram bioa varten

Kotisivuille tulevalta Instagram-sivulta kannattaa jättää pois kaikki ylimääräinen ja miettiä, miltä sivu näyttää mobiililaitteilla, koska Instagramia selataan normaalisti kännykällä.

Jättäisin sivulta pois ainakin normaalin valikon ja lisäisin logon sivuille mobiililaitteille sopivan kokoisena kuvana.

WordPressissä sinulla on yleensä mahdollisuus piilottaa ylä- sekä alatunnisteet (header ja footer) näkyvistä yksittäisellä sivulla. Tekisin myös tämän, jolloin sivulla näkyy ainoastaan sinne tekemäsi sisältö.

Alla olevalla videolla näytän, miten teen nopeasti yksinkertaisen linkkisivun Instagramin bioa varten.

Jos haluat käydä katsomassa minun Instagram biooni linkitettyä sivua, löydät sen täältä.

Haluaisitko tehdä kotisivut itse WordPressillä? Käy tutustumassa ilmaiseen WordPress-kotisivut itse -verkkokurssiini täällä.

Aiheeseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *