Solmussa nettisivujen ja digijuttujen
kanssa?

Monelle pienyrittäjälle tärkein asia nettisivujen ja digimarkkinoinnin kanssa olisi päästä eteenpäin nopesti ja yksinkertaisesti ilman, että käyttää loputtomasti aikaa vastausten etsimiseen.

Koska se, että saat tuotteesi ja palvelusi myyntiin, liidimagneettisi toimimaan sekä verkkokurssisi valmiiksi, on tärkeämpää kuin jatkuva tekniikan kanssa painiminen.

Hei!

Olen Miia ja autan pienyrittäjiä nettisivujen, verkkokurssien ja digimarkkinoinnin kanssa.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että tarjoan sekä 1-1 palveluita, kuten WordPress-nettisivujen sekä verkkokurssisivustojen toteutusta, että verkkokursseja sekä -koulutuksia erilaisista digimarkkinointiin liittyvistä aiheista. 

”Mutta sähän teet vähän kaikkea. Eikö kannattaisi keskittyä yhteen juttuun?”

Olen yrittäjän urani aikana törmännyt moniin niistä asioista, jotka tulevat vaikkapa verkkokurssin tekijälle vastaan. Aloitin keskittymällä yhteen juttuun ja koin, että minun oli hankalaa auttaa asiakkaita, jos lopetin palveluni esimerkiksi pelkän verkkokurssisivuston toteuttamiseen. Koska myydäksesi verkkokurssiasi, haluat luultavasti kerätä sähköpostilistaa. Tätä varten taas tarvitset liidimagneetin. Kaikki siis liittyy toisiinsa.

Itselleni yrittäjyyden suola on se, että saan muokata yritystoimintaani juuri sellaiseksi kuin haluan. Sen takia se sisältääkin monenlaisia palveluita ja tuotteita. Punainen lanka on kuitenkin pienyrittäjien auttaminen niiden digijuttujen kanssa, joita tulee vastaan varsinkin verkossa toimivalle yrittäjälle.

”Miksi tarjoat sekä verkkokoulutuksia että 1-1 palveluita? Tarkoittaako se, että pystyn tekemään samat asiat yhtä hyvin itse?”

Yksi seikka, josta erityisesti pidän yrittäjyydessä on se, että saan tehdä asioita itse juuri niin paljon kuin haluan. Koska tykkään kaikenlaisten luovien asioiden sekä tekniikkajuttujen tekemisestä (kyllä, tiedän, että nämä ovat ikään kuin vastakohtia), teen niitä mielelläni itse. Kirjanpitoni taas ulkoistan hyvin mielelläni.

Tämän takia tiedän, että myös asiakkaani on erilaisia. Toiset tykkäävät pitää kaikki langat käsissään ja tehdä mahdollisimman paljon itse. Toiset taas ulkoistavat mielelläni asioita ja keskittyvät vain omaan ydinosaamiseensa. Haluan auttaa molempia yrittäjätyyppejä ja siksi tarjoankin valmiita kursseja ja koulutuksia niille, jotka haluavat tehdä asioita itse sekä 1-1 palveluita niille, jotka mieluummin ostavat palveluita tai haluavat henkilökohtaisempaa apua.

Asustan Riihimäellä ja työskentelen kotitoimistolta käsin. Tulevaisuuden näkymissäni ei parikymppisenä ollut missään nimessä yrittäjäksi ryhtyminen. Olen koulutukseltani liiketalouden tradenomi (suuntauduin markkinointiin) ja ensikosketukseni verkkosivujen tekoon sekä markkinointiin sain tuolloin. Luovana ihmisenä innostuin hommasta, mutta tällä pintaraapaisulla ei vielä pitkälle päästy.

Päädyin myöhemmin opiskelemaan kosmetologiksi. Uuden ammatin myötä aloin myös yrittäjäksi ja pienen palveluyrittäjän arki ja kompastuskivet ovatkin tulleet hyvin tutuiksi. Omien nettisivujen tarpeen myötä innostuin myös uudelleen verkkosivujen toteuttamisesta. Vuosien aikana kävi ilmi, että en pystyisi jatkamaan kosmetologin työtä ikuisesti sen aiheuttamien iho-oireiden takia. Niinpä sain miettiä yritystoimintaani uudellen ja päätin yhdistää innostukseni nettisivujen tekoon sekä toisten pienyrittäjien auttamisen erilaisten digijuttujen kanssa.