uskallatko olla esillä netissä

Uskallatko olla esillä netissä?

Tuttuni uusi vähän aikaa sitten yrityksensä sivuja. ”Laittakaa sinne sitten kuvia teistä”, sanoin. Valokuvia ei kuitenkaan lopulta tullut. Monen pienen yrityksen sivuilla ei itse yrittäjää näy. Nimi yleensä löytyy. Jos ollaan oikein rohkeita, niin kuvakin, mutta ei paljon muuta. Henkilökohtaisuus ja tuttuus voivat kuitenkin olla hyviä valtteja muihin yrityksiin (sekä isoihin että pieniin) verrattuna.

Asiakas haluaa tietää kuka olet

Miten valitset sinulle sopivan yrityksen kymmenien joukosta, jos kaikki ovat lähes identtisiä? Isossa kaupungissa voi esimerkiksi hierojia olla useampi kymmeniä. Vaikka rajaisit hakusi lähialueeseen voi vaihtoehtoja olla reilusti. Muutama heistä on kertonut itsestään sekä osaamisestaan ja yksi mainitsee erikoistuneensa istumatyöläisten lihashuoltoon. Istumatyö on syynä juuri sinun selkävaivoihisi! Valitsetko hänet vai jatkatko vielä etsimistä?

Kertomalla itsestäsi ja omasta osaamisestasi autat asiakasta tekemään ostopäätöksen. Ostopäätös on helpompi tehdä, kun tietää, kuka sinua on liikkeessä vastassa ja että hän osaa asiansa. Jostain syystä itsensä esiintuominen tuntuu kuitenkin olevan monelle pelottavaa.

Mikä sinua estää?

Suomessa omaksutaan helposti se asenne, että ei pidä tehdä itsestään numeroa. Jos tämä asenne ei tule sinulle luonnostaan, niin joku varmasti huomaa muistuttaa sinua siitä matkan varrella. Yrittäjänä sinun kuitenkin tulisi tehdä itsestäsi numero – hyvällä tavalla. Uskaltaa laittaa se valokuva nettisivuille ja kertoa asiakkaillesi, miksi juuri sinä olet oikea henkilö auttamaan heitä. Mikä sinua estää esiintymästä yrityksen sivuilla ihan omalla naamalla ja tarinalla?

Miltä ajatus siitä, että laitat kuvasi ja tarinasi yrityksen sivuille sinusta tuntuu? Mitä mieleesi nousee? Kun mietit hetket, ajatuksia alkaa nousta pintaa. Voit kirjata niitä ylös paperille.

Mitä sanot itsellesi esilläolosta?

Onko se esimerkiksi jotain tälläista:

Sinusta ei saa hyviä kuvia, ei kukaan, ei ikinä.

Entä jos joku ei pidäkään sinusta?

Vanhempasi/sukulaisesi/opettajasi/joku muu on kertonut sinulle, että itseään ei pidä tuoda liikaa esille.

Onko sinulle sanottu, että itseään esilletuovat ihmiset ovat tyrkkyjä?

Mietitkö mitä tuttusi sanovat sinusta? Ja jos mietit, niin mitä heidän sitten uskot sanovan?

Mieleesi nousevat asiat voivat olla moninaisia, jopa sellaisia, että itseäsi huvittaa kun niitä alkaa oikein miettiä. Avatessani omaa hoitolaani laitoin kuvani nettisivuille pitkin hampain. Koulukiusatun taustani siellä kuiski, että on ihan mahdollista, että asiakkaat muuttavat mielensä kuvani nähdessään. Aika naurettavaa, vai mitä? Tähän mennessä kukaan asiakas ei tiettävästi ole jättänyt tulemasta kuvani takia.

Mitä peloille voi tehdä?

On ihan normaalia jännittää tai pelätä välillä. Joissain tilanteissa se on tarpeellinenkin reaktio. Kun huomaat vastustavasi vaikkapa itsestäsi kertomista nettisivuille, pysähdy hetkeksi miettimään mistä se johtuu. Onko taustalla joku pelko? Onko pelolle mitään tarvetta?

Pelosta ei ole pakko päästä eroon. Kun tiedostat, mistä pelko johtuu, sinun on helpompi hyväksyä se ja jatkaa eteenpäin siitä huolimatta.

Aiheeseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *