oletko oman yrityksesi toimitusjohtaja

Oletko oman yrityksesi toimitusjohtaja?

Jokin aika sitten katsoin kanadalaisen valmentajan Jennifer Traskin videon, jossa hän sanoi, että yksi edelletys yrityksesi menestykselle on, että olet oman yrityksesi toimitusjohtaja. Itselleni nousivat heti mieleen kauneus- ja hyvinvointialan yritykset. Niissä yrittäjillä on monesti suuri intohimo omaa työtään ja asiakkaiden auttamista kohtaan. Se intohimo työtä kohtaan ei kuitenkaan välttämättä ulotu suunnitteluun, markkinointiin ja muuhun kulissien takana tapahtuvaan työhön.

Mitä tarkoittaa olla oman yrityksensä toimitusjohtaja?

Ajattele ison yrityksen toimitusjohtajaa. Jos häneltä kysytään, mihin suuntaan yritys on menossa seuraavat 3-6 kuukautta, hän pystyy antamaan sinulle tarkan vastauksen asiasta. Monen pienyrittäjän kohdalla tarkkoja suunnitelmia ei välttämättä ole. Katsotaan miten asiakkaita tulee, mainostetaan jos on tarvis, laitetaan joku tarjous, jos on pakko.

Toimitusjohtajan rooliin astuminen omassa yrityksessä voi olla todella hankalan tuntuista. Isojen yritysten johtajat ovat tunteettomia, voittoa tavoittelevia, jopa rahanahneita. (Tähän perään voit vielä lisätä kaikki muut stereotypiat, joita mieleesi tulee.) Olet aloittanut oman yrityksesi, jotta nauttisit työstäsi ja sinulla sekä asiakkaillasi olisi mukavaa. Toki rahaakin pitää ansaita, mutta kun tekee sitä, mitä rakastaa niin menestys seuraa, eikö niin? Vai voisiko olla niin, että ison yrityksen toimitusjohtaja huolehtii siitä, että kaikille voidaan maksaa palkkaa nyt ja jatkossa ja tämä vaatii suunnittelua pidemmällä aikavälillä? Sehän ei itse asiassa sodi intohimoisen pienyrittäjänkään arvomaailman kanssa. Palkkaa olisi kiva saada omasta yrityksestä nyt ja jatkossa.

Kaikenlainen toiminnan ja markkinoinnin suunnittelu tapahtuu yrittäjällä usein sen varsinaisen työajan ulkopuolella, joten siitä on helppo luistaa erilaisin tekosyin. Mistä siis lähteä liikkeelle, että oma sisäinen toimitusjohtaja löytyisi?

Päätä mitä haluat

Tee itsellesi selväksi, mihin suuntaan haluat kehittää yritystäsi ja mitä tavoitteita sinulla on. Tarvittavien toimenpiteiden suunnittelu muuttuu huomattavasti helpommaksi, kun tietää, mitä tavoittelee.

Aikatauluta työsi

Merkitse kalenteriisi milloin teet esim. Facebook-päivityksiä valmiiksi ja pidä kiinni näistä ajoista. Inspiraation odottaminen siirtää asioita helposti hamaan tulevaisuuteen. Kannattaa myös muistaa, että inspiraation voi löytää myös alkamalla vain tekemään asioita, vaikka juuri nyt ei niin kiinnostaisikaan.

Työskentele ilman häiriöitä

Pyri poistamaan ylimääräiset häiriötekijät työskennellessäsi. Tämä tarkoittaa, että suljet Facebookin, laitat puhelimen äänettömälle jne. Saat tarvittavat työt tehtyä huomattavasti tehokkaammin, kun et ohimennen vilkaise sähköpostia töiden lomassa.

Ulkoista tarvittaessa

Jokaisella löytyy varmasti joku työtehtävä, jota ei vaan saa hoidettua tai se vie ylettömästi aikaa verrattuna sen tuomaan tuottoon. Tyypillisin esimerkki tästä on kirjanpidon tekeminen. Varsinkin aloitteleva yrittäjä säästäisi tässä kohtaa mielellään. Kun sen voi tehdä itsekin, netistä löytyy ohjelmia jne. Mutta jos yleensä siirrät kirjanpidon tekoa mahdollisimman pitkälle ja se vie tunteja aikaa joka kuukausi, kannattaa miettiä, voisitko käyttää tämän ajan johonkin tuottavampaan.

Aiheeseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *