Nettisivut yritykselle LiquidBloxilla

Oletko vielä tutustunut suomalaiseen LiquidBlox-kotisivutyökaluun?

Kyseessä on verkkosivutyökalu, jolla voi rakentaa nopeita ja hakukoneoptimoituja nettisivuja. 

Lue eteenpäin niin kerron,

  • miten LiquidBlox toimii,
  • miksi otin LiquidBloxin toiseksi vaihtoehdoksi asiakkailleni WordPress-nettisivujen rinnalle,
  • miten LiquidBlox ja WordPress eroavat toisistaan,
  • milloin kannattaa valita LiquidBlox-nettisivu ja milloin WordPress-nettisivu.

Mikä on LiquidBlox ja miten se toimii?

Kuten jo kerroin LiquidBlox on suomalainen kotisivutyökalu. Helpointa sitä on verrata esim. Squarespaceen tai Wixiin.

Teet itsellesi käyttäjätunnukset ja pääset rakentamaan nettisivua. Käytännössä LiquidBlox sisältää blokkeja (tekstille, kuville, lomakkeille…), joista teet sivulle halutut asettelut, laitat tekstit sekä kuvat paikoilleen ja julkaiset nettisivusi.

LiquidBloxin sivueditori

Voit hankkia itsellesi Pro (15 € + alv / kk) tai Business (32 € + alv / kk) tilin, molemmat sisältävät kotisivutyökalun sekä palvelintilan sivustollesi. Näiden lisäksi tarvitset vain verkkotunnuksen, jonka voit hankkia esim. Hostaanilta.

Paketteihin kuuluvia ominaisuuksia ovat mm.

  • rajaton määrä sivuja
  • oman verkkotunnuksen liittäminen sivustoosi
  • Google Analyticsin liittäminen
  • evästebanneri sivustolle
  • blogin pitäminen sivustolla.
  • Pro-tilissä 3 käyttäjää ja Business-tilissä 5 käyttäjää sivustolle

Business-tili mahdollistaa myös mm. LiquidBloxin logon poistamisen näkyvistä, sivuston suojaamisen salasanalla (intranet/extranet), tiedoston lataamisen sivulta ja dynaamisen sisällön.

LiquidBloxilta löytyy myös ilmainen tili, mutta sen ominaisuudet ovat rajatummat. Samoin kuin muissakin vastaavissa alustoissa, ilmaiseen tiliin ei voi liittää omaa verkkotunnusta, vaan osoitteen loppu on liquidblox.com. Tämän takia ilmainen tili ei ole yritykselle järkevä vaihtoehto.

Miksi tarjoan verkkosivujen toteutusta sekä LiquidBloxilla että WordPressillä

Olen tehnyt nettisivuja aina WordPressillä, mutta törmään usein asiakkaiden ajatukseen sen vaikeudesta. Tietoturvapäivitykset mietityttävät ja pelottaa, että sekoittaa jotain.

Tällöin aletaan usein miettiä valmiita nettisivualustoja, kuten Squarespacea. Olisiko se yksinkertaisempi vaihtoehto?

En ikinä oikein lämmennyt valmiille sivualustoille, koska ne tuntuivat verkkosivujen tekijän kannalta melko kömpelöiltä tai vaativat paljon koodausta, mikäli haluttiin jotain erikoisempaa. 

LiquidBloxiin sen sijaan tykästyin heti ensi tutustumisella. Nettisivujen rakentaminen oli selkeää ja helppoa. Lisäksi alusta tarjoaa suomenkielisen chat-tuen sekä suomenkieliset ohjeet, vaikka itse käyttöliittymä onkin englanninkielinen.

Näin heti, että LiquidBloxilla oli oma kohderyhmänsä asiakkaissani. Kun nettisivuille ei tarvita verkkokursseja tai kauppaa vaan etsitään kauniita ja toimivia nettisivuja, joita asiakkaan on helppo päivittää myös itse, LiquidBlox toimii loistavasti.

Miten LiquidBlox ja WordPress eroavat toisistaan

Todetaan heti alkuun, että kun halutaan tehdä verkkokurssisivusto tai verkkokauppa, on WordPress omassa luokassaan. 

LiquidBlox onnistuu toki yhdistää Shopify-verkkokauppaan, joten sinänsä verkkokaupan toteuttaminenkin onnistuu. Verkkokurssien osalta LiquidBlox ei kuitenkaan toimi kuin hyvin rajatun tyyppisissä kursseissa.

Jos sinulla on käytössä LiquidBloxin Business-tili, voit ottaa käyttöön salasanasuojatun sivuston. Voisit siis tehdä toisen, salasanalla suojatun verkkosivuston, jossa verkkokurssisi on. Maksuominaisuuksia LiquidBlox ei sisällä, joten maksaminen täytyy hoitaa jotain muuta kautta. Lisäksi alusta ei sisällä mitään varsinaisia kurssiominaisuuksia, kuten kyselyitä tai sisällön ajastamista. Käytännössä LiquidBlox sopisi siis verkkokursseihin, jotka ovat kohtuullisen lyhyitä / pieni sisältöisiä ja kaikki materiaali tulisi käyttöön heti.

Jos haluat tietää lisää verkkokurssin toteuttamisesta WordPressillä, lue lisää täältä.

Se, missä LiquidBlox eroaa edukseen WordPressistä, on sen yksinkertaisuus. 

WordPress sisältää teeman ja lisäosia (sekä itse WordPressin käyttöjärjestelmän), joita täytyy muistaa päivittää tasaisin väliajoin. Lisäksi aina on mahdollisuus, että päivitykset aiheuttavat ongelmia sivustolle, vaikka se onkin harvinaista hyvin toteutetulla nettisivulla.

Vaikka sivujen sisällön päivittäminen ei sinällään olekaan WordPressissä hankalaa, saattaa käyttöliittymä tuntua monimutkaiselta ohjeista huolimatta.

LiquidBlox puolestaan ei vaadi käyttäjältä mitään tietoturvapäivityksiä vaan ne hoituvat automaattisesti. Myös käyttöliittymä on selkeä ja näet sivuja tehdessäsi, miltä ne tulevat näyttämään julkaistuina. 

Et myöskään tarvitse erillistä webhotellia nettisivuillesi, vaan palvelintila kuuluu suoraan LiquidBloxin tiliin.

LiquidBloxilla vai WordPressillä tehty nettisivu

Kumpi sitten kannattaa valita omien nettisivujen toteutukseen, LiquidBlox vai WordPress?

Jos tiedät, että nettisivuillesi on tulossa nyt tai lähitulevaisuudessa verkkokursseja tai verkkokauppa, niin suosittelen WordPressiä. Se on myös hyvin muokattavissa oleva alusta eli mikään ei estä toteuttamassa perusnettisivustoa WordPressillä. Silloin sinulla on aina mahdollisuus laajentaa sivustoasi erilaisilla ominaisuuksilla myöhemmin.

LiquidBlox on erittäin hyvä vaihtoehto, kun halutaan saada perusnettisivusto, joka on mahdollisimman yksinkertainen ylläpitää ja päivittää myös itse. Vaikka LiquidBlox tekeekin verkkosivun toteuttamisen itse helpoksi, kannattaa alussa aina panostaa hyvin suunniteltuihin nettisivuihin, jotta lopputulos on myös myynnin kannalta mahdollisimman toimiva.

Jos on kyse vanhojen nettisivujen uusimisesta, mikään ei myöskään estä siirtymästä WordPressistä LiquidBloxiin.

Varaa ilmainen 15 min alkukartoitus tai laita sähköpostia miia@miiakuisma, niin jutellaan, miten voin auttaa sinua nettisivujesi kanssa.

Aiheeseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *