Näin varmuuskopioit WordPress-nettisivusi

WordPress-sivustoston varmuuskopiointi kannattaa ottaa tavaksi. Varsinkin, jos hoidat nettisivujesi ylläpitoa itse, on varmuuskopiointi tärkeää.

Milloin sinun sitten kannattaa ottaa varmuuskopio nettisivuistasi?

Ainakin aina kun päivität nettisivujesi teemaa, lisäosia tai päivität WordPressin. Mikäli päivitys aiheuttaa sivustollesi ongelmia, pystyt palaamaan päivitystä edeltäneeseen tilanteeseen varmuuskopion avulla.

Varmuuskopioiden ottaminen kannattaa ottaa joka tapauksessa tavaksi, jotta sinulla on ongelmatilanteissa mahdollisuus palauttaa sivustosi varmuuskopiosta. Mikäli käy niin huonosti, että nettisivusi hakkeroidaan, varmuuskopiot auttavat sivuston korjaamisessa.

Osa webhotelleista tarjoaa myös mahdollisuuden varmuuskopioiden ottamiseen automaattisesti. Ne eivät yleensä kuitenkaan säilytä varmuuskopioita loputtomiin, vaan tallessa voi olla esim. viimeisen 3 kuukauden varmuuskopiot.

Miten otat varmuuskopion nettisivuistasi?

Helpoin tapa ottaa nettisivuistasi varmuuskopio WordPressissä on käyttää tähän tarkoitettua lisäosaa. Hyvä lisäosa tähän tarpeeseen on All-In-One WP Migration. Se on ilmainen lisäosa ja mahdollistaa niin varmuuskopioiden ottamisen, kuin sivuston palauttamisen varmuuskopiosta.

Alla olevalla videolla näytän sinulle, miten asennat All-In-One WP Migration -lisäosan ja miten käytät sitä varmuuskopioiden ottamiseen.

Aiheeseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *