Näin uskaltaudut epämukavuusalueelle

Törmäsin vähän aikaa sitten tähän lauseeseen: ”Your comfort zone is in direct proportion to your income zone”. Se oli napattu T. Harv Ekeriltä, joka on kanadalainen varallisuusvalmentaja. Löyhästi suomennettuna se tarkoittaa, että mukavuusalueesi koko vastaa tulojasi. Nimenomaan siinä mielessä, että jatkuvalla mukavuusalueella oleskelulla ne tulot eivät ainakaan kasvamaan pääse.

Itse ajattelin tuota lausetta heti yrittämisen ja markkinoinnin kannalta.

Monet hyvät ideat jäävät juurikin ideoiksi, koska niiden toteuttaminen vaatisi epämukavuusalueelle menoa. Siellä ei ole aina niin kivaa. On epävarmuutta, epätietoisuutta, jopa pelkoa. Mitä jos teen nyt ihan erilailla kuin ennen. Mitä muut ajattelevat? Entä jos en osaa?

Mukavuusalueelle on niin helppo jämähtää. Mielemme keksii kyllä helposti syitä pysyä siellä. ”Näin on pärjätty hyvin ennenkin.”

”Nyt ei ehdi.”

”Ei ole rahaa toteuttaa tätä nyt.”

”Teen tämän sitten, kun hankin paremmat laitteet.”

”En voi nyt, koska (lisää tähän mikä tahansa syy omasta ulkonäöstä säätilaan).”

Mukavuusalueessa on kuitenkin se ongelma, että siellä asiat eivät juurikaan muutu. Eivät pahassa, mutta eivät myöskään hyvässä. Tasavarmasti saat samat tulokset kuin ennenkin. Jos haluaisit niihin muutosta parempaan, sitä on hankala mukavuusalueella toteuttaa.

Halu pysyä mukavuusalueella tekee sinusta oman etenemisesi suurimman esteen.

Miten hivuttaudut epämukavuusalueelle

Mutta miten sinne epämukavuusalueelle sitten uskaltaudutaan?

Epämukavuusalueelle meneminen ei tarkoita sitä, että tarvitsee opetella uimaan hyppäämällä altaan syvään päähän. Aluksi mennään kahlailemaan sinne lasten altaaseen ja huomataan, että tämä onkin ihan siedettävää. Tässä muutama vinkki epämukavuusalueelle uskaltautumiseksi.

Tunnista omat tekosyysi

Opettele huomaamaan, kun viivyttelet asioiden tekemistä, koska ne ovat epämukavia.

Uusien asioiden tekemistä on helppo siirtää milloin minkäkin syyn varjolla. Pysähdy hetkeksi miettimään, onko kyseessä todellinen este vai tekosyy.

Voi olla, että todellakin tarvitset jonkin tiedon tai apuvälineen ennen kuin voit jatkaa. Tällöin voit selvittää mistä saat tarvitsemasi tiedot tai apuvälineet ja tehdä itsellesi aikataulun.

Mikäli kyse on viivyttelystä, ota kalenterisi esiin ja blokkaa sinne ajankohta tehtävääsi varten. (Mieluummin parin päivän kuin parin kuukauden sisälle.) Nyt sille on varattu aika, josta sinun pitää enää pitää kiinni.

Mitä haluat saavuttaa

Mieti, mitä haluat saavuttaa ja voitko saada sen menemättä epämukavuusalueelle. Monesti vastaus on ei tai ainakin se veisi paljon enemmän aikaa.

Entä jos et nyt tee mitään? Haluatko ottaa sen riskin, ettet ikinä saavuta haluamiasi asioita, koska et uskalla kokeilla mitään uutta.

Uskalla olla epätäydellinen

Täydellisyyden tavoittelu on yksi viivyttelyn muoto.

Pahimmillaan se johtaa siihen, että mitään ei tapahdu, koska tiedät että lopputulos ei olisi niin hyvä kuin haluat.

Minkään uuden asian opettelussa tai käyttöönotossa ei kannata verrata itseään kyseisen alan mestareihin. Tavoitteita pitää totta kai olla, mutta ajatus täydellisyydestä lamauttaa nopeasti.

Lähde siis liikkeelle vaikka ensimmäiset yrityksen, eivät ehkä vastaa standardejasi. Kaikkien on aloitettava jostain ja yleensä olemme itse kaikista kovimpia kriitikkoja omaa työtämme kohtaan.

Kannusta itseäsi ja pyydä muiden mielipidettä

Huomaa, että olet vielä hengissä ja maailma pyörii edelleen. Mitä todennäköisimmin et saanut kasoittain vihapostia (oletan, ettet tehnyt mitään täysin sopimatonta) tai karkoittanut kaikkia asiakkaitasi. Onnittele itseäsi, sillä olet juuri ylittänyt itsesi! Tästä on hyvä jatkaa.

Uskaltaudu jakamaan markkinointi-ideasi tai tuotoksesi vaikkapa johonkin Facebookin yrittäjille tarkoitetuista ryhmistä. Pääsääntöisesti niiden ilmapiiri on positiivinen. Sieltä saat varmasti kannustusta ja tarvittaessa hyviä vinkkejä jatkoon.

Milloin menit viimeksi epämukavuusalueelle markkinointisi kanssa?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä kirjoituksista

Uskallatko olla esillä netissä?

Erottuuko yrityksesi joukosta?

Aiheeseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *