Näin käytät Facebook liveä

Näin käytät Facebook Liveä

Videot ovat nousseet Facebookissa jatkuvasti tärkeämpään rooliin. Ne ovat tällä hetkellä yksi parhaista tavoista tehdä sisältöä, joka tavoittaa seuraajasi. Facebookissa on myös mahdollisuus live-videoille, jotka saavat vielä parempaa näkyvyyttä kuin normaali video.

Olet ehkä saanutkin omassa Facebookissasi ilmoituksia, että kaverisi tai joku seuraamasi yritys on live-tilassa. Tämä tuo live-videoille vielä paremmin näkyvyyttä tavalliseen videoon verrattuna.

Mistä aiheesta voin tehdä Facebook Live-videon?

Mistä aiheesta live-lähetyksiä kannattaisi sitten tehdä? Vastaus on: lähes mistä vaan.

Live-lähetystä voit tehdä esim. seuraavista aiheista:

  • kuvaa live-pätkä koulutuksesta vaikkapa tauolla
  • erilaiset messut ja muut tapahtumat
  • voit kuvata hoitotilanteita esim. erilaisia erikoishoitoja (tämä voi vaatia kaverin mukaan hoitamaan itse kuvaamisen)
  • voit tehdä lyhyen live-pätkän jostain tärkeästä ilmoitusasiasta. Ehkä joudut esim. yllättäen sulkemaan liikkeen ovet aikaisemmin. Tavallinen Facebook-päivitys tavoittaa seuraajia huonosti, mutta lyhyellä live-lähetyksellä tavoitat luultavasti useamman henkilön.
  • esittele hoitolasi tiloja ja työntekijöitä
  • kuvaa lyhyitä hetkiä työpäivän lomassa

Mitä tekniikkaa tarvitaan?

Live-videoiden kuvaaminen onnistuu niin kännykällä, tabletilla kuin tietokoneen web-kamerallakin.

Jos käytät kännykkää tai tablettia, kannattaa se olla liitettynä wifi-verkkoon tai nettiyhteyden on hyvä olla 4G. Näin nettiyhteys on tarpeeksi hyvä live-videon streemauksen. Apuvälineeksi kannattaa ottaa selfie-keppi tai tripod-jalusta, jos olet itsekin kuvassa. Tällöin kuva ei pääse niin helposti heilumaan. Mobiililaitteella liven tekeminen yrityksen sivulle onnistuu Pages Manager -appin kautta.

Tietokoneen web-kameraa käytettäessä nettiselaimena täytyy olla Googlen Chrome-selain. Monessa kannettavassa tietokoneessa web-kamera on sisäänrakennettuna. Voit myös käyttää erillistä web-kameraa, joka on liitetty tietokoneeseen.

Miten live-videon tekeminen toimii?

Live-videoita voit tehdä niin Facebookissa henkilökohtaiselle sivullesi, yrityksen sivuille kuin ryhmiinkin.

Mene haluamallesi sivulle tai ryhmään ja valitse julkaisun tekokohdasta live-video. Jos haluat tehdä kännykällä tai tabletilla live-videota yrityksesi sivulle, se onnistuu Pages Manager -appin kautta.

Ennen kuin aloitat liven kannattaa täyttää videon kuvaus-kohta. Tämän tekstin live-videosi seuraajat näkevät. Voit kertoa tässä lyhyesti, mitä videosi aiheena on. Näin myös ihmiset, jotka tulevat kesken liven seuraamaan sitä, tietävät mistä on kyse.

Live-video jää sivulle tai ryhmään katsottavaksi myöhemminkin ja lopetettuasi liven, voit muokata sen kuvausta.


Facebook live pages managerilla
Facebook Liven aloittaminen Pages Manager -appin avulla.

Aiheeseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *