Näin käytät Facebook Liveä

Videot ovat nousseet Facebookissa jatkuvasti tärkeämpään rooliin. Ne ovat tällä hetkellä yksi parhaista tavoista tehdä sisältöä, joka tavoittaa seuraajasi. Facebookissa on myös mahdollisuus live-videoille, jotka saavat vielä parempaa näkyvyyttä kuin normaali video.

Olet ehkä saanutkin omassa Facebookissasi ilmoituksia, että kaverisi tai joku seuraamasi yritys on live-tilassa. Tämä tuo live-videoille vielä paremmin näkyvyyttä tavalliseen videoon verrattuna.

Mistä aiheesta voin tehdä Facebook Live-videon?

Mistä aiheesta live-lähetyksiä kannattaisi sitten tehdä? Vastaus on: lähes mistä vaan.

Live-lähetystä voit tehdä esim. seuraavista aiheista:

  • kuvaa live-pätkä koulutuksesta vaikkapa tauolla
  • erilaiset messut ja muut tapahtumat
  • voit kuvata hoitotilanteita esim. erilaisia erikoishoitoja (tämä voi vaatia kaverin mukaan hoitamaan itse kuvaamisen)
  • voit tehdä lyhyen live-pätkän jostain tärkeästä ilmoitusasiasta. Ehkä joudut esim. yllättäen sulkemaan liikkeen ovet aikaisemmin. Tavallinen Facebook-päivitys tavoittaa seuraajia huonosti, mutta lyhyellä live-lähetyksellä tavoitat luultavasti useamman henkilön.
  • esittele hoitolasi tiloja ja työntekijöitä
  • kuvaa lyhyitä hetkiä työpäivän lomassa

Mitä tekniikkaa tarvitaan?

Live-videoiden kuvaaminen onnistuu niin kännykällä, tabletilla kuin tietokoneen web-kamerallakin.

Jos käytät kännykkää tai tablettia, kannattaa se olla liitettynä wifi-verkkoon tai nettiyhteyden on hyvä olla 4G. Näin nettiyhteys on tarpeeksi hyvä live-videon streemauksen. Apuvälineeksi kannattaa ottaa selfie-keppi tai tripod-jalusta, jos olet itsekin kuvassa. Tällöin kuva ei pääse niin helposti heilumaan. Mobiililaitteella liven tekeminen yrityksen sivulle onnistuu Pages Manager -appin kautta.

Tietokoneen web-kameraa käytettäessä nettiselaimena täytyy olla Googlen Chrome-selain. Monessa kannettavassa tietokoneessa web-kamera on sisäänrakennettuna. Voit myös käyttää erillistä web-kameraa, joka on liitetty tietokoneeseen.

Miten live-videon tekeminen toimii?

Live-videoita voit tehdä niin Facebookissa henkilökohtaiselle sivullesi, yrityksen sivuille kuin ryhmiinkin.

Mene haluamallesi sivulle tai ryhmään ja valitse julkaisun tekokohdasta live-video. Jos haluat tehdä kännykällä tai tabletilla live-videota yrityksesi sivulle, se onnistuu Pages Manager -appin kautta.

Ennen kuin aloitat liven kannattaa täyttää videon kuvaus-kohta. Tämän tekstin live-videosi seuraajat näkevät. Voit kertoa tässä lyhyesti, mitä videosi aiheena on. Näin myös ihmiset, jotka tulevat kesken liven seuraamaan sitä, tietävät mistä on kyse.

Live-video jää sivulle tai ryhmään katsottavaksi myöhemminkin ja lopetettuasi liven, voit muokata sen kuvausta.


Facebook live pages managerilla
Facebook Liven aloittaminen Pages Manager -appin avulla.

Jätä kommentti