millaisia kuvia facebookiin

Millaisia kuvia Facebookiin

Facebook-päivityksia koskevista aiheista, kuvat on yksi, joista saa eniten kysymyksiä. Mistä löytää sopivia kuvia Facebookiin, saako niitä käyttää yrityksen markkinoinnissa ja minkä kokoisia niiden pitäisi Facebookissa olla.

Mitä kuvia markkinoinnissa saa käyttää?

Yleisesti kannattaa muistaa, että mitä tahansa netistä löytämääsi kuvaa, et voi yrityksen markkinoinnissa käyttää. Kuvan ottajalla on lähtökohtaisesti oikeudet kuvaansa ja hän on voinut määritellä, että kuvaa ei saa esim. muokata tai käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Jos etsit sopivia kuvia vaikkapa Googlen haulla, et voi tietää mitkä kuvan käyttöoikeudet ovat. Googlen kuvahaussa pystyy suodattamaan tuloksia jonkin verran käyttöoikeuksien mukaan, mutta sielläkään ei ole vaihtoehtoa kaupalliseen käyttöön luovutetuista kuvista.

Mistä siis tietää, saako kuvaa käyttää? Helppo vaihtoehto on hakea kuvia kuvapankeista, joiden kuvat ovat käytettävissä Creative Commons 0 (CC0) -lisenssillä. Tämä tarkoittaa, että kuvaaja on luopunut oikeuksistaan kuvaan. Kuvaa saa tällöin käyttää kaupallisissa tarkoituksissa ja muokata, kopioida, levittää, välittää ja esittää ilman rajoituksia. Alkuperäisen tekijän nimeä ei tarvitse mainita. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei kuvia pidä käyttää loukkaavaan materiaaliin etkä saa väittää niitä omiksesi.

Ilmaisia kuvapankkeja

Hyviä, CC0-lisenssillä kuvia julkaisevia kuvapankkeja ovat esimerkiksi seuraavat.

Unsplash

Sivustolla on todella kauniita ja laadukkaita kuvia. Sivutolle lisätään kymmenen uutta kuvaa kymmenen päivän välein. Sopivia kuvia kannattaa hakea englanniksi sopivilla hakusanoilla.

Pixabay

Pixabaystä löytyy iso valikoima erilaisia kuvia, vektoreita ja piirroksia. Hakutuloksissa näkyvät ensin sponsoroidut kuvat -kohdassa Shutterstock-kuvapankin kuvat ja tämän alla kuvapankin ilmaiset kuvat. Hakutoiminnolla pystyt hakemaan kuvia myös suomeksi.

StockSnap.io

StockSnap.io kerää CC0-lisenssillä olevia kuvia netistä sekä suoraan valokuvaajilta. Melko samantyyppisiä, laadukkaita kuvia kuin Unsplashissä. Hakutoiminto toimii englanniksi.

Facebook kuvakoot

Facebookissa sopivan kuvan koko riippuu siitä, missä yhteydessä käytät sitä. Alta löydät yleisimmät kuvakoot.

  • Kansikuva 851 x 315 px
  • Profiilikuva 180 x 180 px
  • Kuva postauksessa 1200 x 900 px
  • Kuvan nettisivun linkin yhteydessä 1200 x 628 px

Facebook-mainokset:

  • Lähetä ihmisiä sivustollesi 1200 x 628 px
  • Markkinoi sivuasi 1200 x444 px
  • Karuselli mainos (mainoksessa useita pienempiä kuvia) 600 x 600 px

facebook-kuvakoot

Aiheeseen liittyvää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *